5.4.2017. 20:21
0
Liverpoolu zabrana kupovine igrača
Engleski nogometni savez (FA) kaznio je Liverpool dvogodišnjom zabranom kupovine mladih igrača premierligaških klubova zbog kršenja pravila vezanih za transfere maloljetnih nogometaša.
 'Redsi' su kažnjeni i sa 100.000 funta.

Liverpool je kažnjen jer je bez dozvole Stoke Cityja pokušao nagovoriti jednog 12-godišnjaka i njegove roditelje da se preselio u njihovu nogometnu akademiju.

Direktor Liverpoolove nogometne akademije Alex Inglethorpe surađivao je s čelnicima FA-a tijekom istrage i klub se neće žaliti na ovu kaznu.

Zbog sličnog prekršaja pod istragom FA-a nalazi se i Manchester City.

Podsjetimo Disciplinska komisija Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) kaznila je Barcelonu, Real Madrid i Atletico Madrid zabranom trgovanja igračima jer su utvrđene nepravilnosti prilikom transfera i registracije nogometaša mlađih od 18 godina.

(Fena/Alen Avdić) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.