12.4.2017. 20:34
1
Remi Sarajeva i Mladosti u prvom meču polufinala Kupa BiH
Fudbaleri Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja remizirali su rezultatom 1:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine odigranoj na stadionu ''Asim Ferhatović Hase''.

Prvi pogodak na ovom meču  u 12. minutu postigao je igrač Mladosti Kuzmanović, dok je strijelac  izjednačujućeg pogotka u 42. minutu bio Ahmetović.

Ovaj rezultat odgovara izabranicima Husrefa Musemića, koji su na stadion doputovali da pokušaju postići gol u gostima te ostvariti dobar rezultat za revanš na domaćem terenu.

Mladost je otvoreno počela ovaj meč i postigla rani pogodak što je iznenadilo ekipu Sarajeva koja je navikla da protivnici na ''Koševu'' u domaćem prvenstvu uglavnom igraju defanzivan nogomet.

Nakon primljenog gola u 12. minutu igrači Sarajeva su preuzeli inicijativu, ali do posljednjih minuta prvog poluvremena nisu uspjevali savladati gostujućeg golmana.

Redom su prijetili Hebibović, Duljević i Rustemović, ali mreža Mladosti je mirovala. Kada je izgledalo da će prvih 45. minuta utakmice završiti s prednošću gostiju, Ahmetović na asistenciju Bekića postiže izjednačujući pogodak.  

U nastavku utakmice ''bordo'' tim je odlučno krenuo po pobjedu. Sarajevo je imalo terensku inicijativu i posjed lopte, a Mladost se branila i čekala svoje šanse iz kontranapada.

Posjed lopte domaćim igračima nije donio mnoštvo prilika, a prvu veću priliku imali su u 69. minutu, kada je šut Sarića iz odlične situacije odbranio golman Velić.

Tri minuta kasnije Mladost je mogla doći do drugog pogotka, ali šut Ramovića pogađa prečku gola Sarajeva.

Napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović našao se u odličnoj prilici pred golom Velića u 82. minutu, ali propušta veliku šansu za svoj tim. Nekoliko minuta kasnije u prilici se našao i Duljević, ali promjene rezultata nije bilo.

Utakmica je okončana rezultatom 1:1, što odgovara ekipi Mladosti koja će naredne sedmice na svom terenu pokušati izboriti finale Kupa BiH.

(FENA/Merima Druškić) 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.