22.4.2017. 19:03
0
Promašaji Zrinjskog, Sloboda bez šanse do boda
U derbiju 5. kola Lige za prvaka na Tušnju, Sloboda i Zrinjski su podijelili bodove odigravši 0:0.
Obje ekipe nastupile su bez nekoliko važnih igrača - Sloboda bez kažnjenog Samira Efendića, te povrijeđenog Asima Zeca, dok su Mostarci nastupili bez kapitena Pere Stojkića i Danijela Graovca. 

Gosti su u 32. minuti ostali i bez kapitena Ivana Peke koji se u trku ozlijedio i nije mogao nastaviti utakmicu, a u igru je ušao Ognjen Todorović. U 58. minuti zbog ozljede je izašao i Nermin Jamak koga je zamijenio Rijad Kobiljar.

Susret od velike važnosti za obje ekipe počeo je dosta oprezno, ali samo prvih petnaestak minuta. Nakon toga dominirali su gosti i pravo je čudo kako već u prvom poluvremenu nisi izrešetali mrežu Slobode. 

Najzaslužniji za to je golman Tuzlaka Filip Erić koji je zaustavio veliki broj udaraca izabranika Blaža Sliškovića.

Velike šanse za Zrinjski tokom utakmice propustili su Toni Jović u 15. i 28. minuti, Nemanja Bilbija u 31., 36. i 54. minuti, potom Peko prije nego što se ozlijedio, Katanec i Jakovljević nakon kornera u 36. minuti... 

Sloboda je prvi put ozbiljnije zaprijetila u 55. minuti nakon prodora Mladena Veselinovića, čiju loptu Ismar Tandir nije uspio zahvatiti. 

Cijelo vrijeme, međutim, Tuzlaci su bili u podređenom položaju i samo jednu loptu uputili su u okvir gola. Međutim, u znatnoj mjeri uspostavili su ravnotežu na terenu, tako da gosti nisu imali šansi kao u prvom dijelu. 

Da je Zrinjski danas bio "antigolgeterski" raspoložen pokazao je i Petrak u 77. minuti kada je nakon nabačene lopte glavom šutirao sa 6-7 metara, ali pokraj gola. 

U samom finišu domaći kao da su se probudili i češće su napadali, ali su na kraju mreže ostale netaknute, čime su itekako zadovoljni Tuzlaci, dok je bod veliki hendikep za Zrinjski u borbi za naslov prvaka.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.