23.4.2017. 18:56
0
Pogađa kad je najpotrebnije: Zeba strijelac u pobjedi Želje protiv Radnika za vrh tabele
FOTO: FK Željezničar
U petom kolu Lige za prvaka Željezničar je sa rezultatom 1:0 savladao Radnik, te tako preuzeo vrh tabele.


U prvih 20-ak minuta utakmice, nije bilo nikakvih šansi ni sa jedne strane, no u nastavku su obje ekipe krenule sa nešto otvorenijom igrom, što je i donijelo nekoliko šansi sa obje strane. No, nijedna ekipa nije uspjela uraditi ništa konkretno, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu od 0:0.

Nastavak utakmice je donio nešto bolju i zanimljiviju igru, a u 57. minuti domaći su mogli doći do pogotka, no Obradović je na ubačaj Zeljkovića, sa četiri metra pogodio Kjosevskoj. U 64. minuti Radnik je imao još jednu šansu, ali Đurić pogađa prečku, ali u nastavku akcije Željo stiže do vodstva. Lopta se odbila od Zebu, koji je pogodio za 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije, Srđan Stanić je, nakon starta na Srećkovića, dobio crveni karton, pa je Željo utakmicu morao privesti kraju sa igračem manje. A Radnik je razumljivo tada preuzeo kontrolu nad utakmicom, te opet imali nekoliko dobrih šansi, ali bezusopješno. 

Na kraju je ostalo 1:0 za Željezničar, koji se sada nalazi na vrhu tabele.

(Amila Alijagić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.