24.4.2017. 22:41
0
Roma uništila Pescaru, Džeko ljutito napustio teren u 71. minuti
U okviru 33. kola talijanske Serije A, Roma je kao gost večeras savladala Pescaru sa rezultatom 4:1.


Iako su fudbaleri Rome od samog početka utakmice krenuli ofanzivno, rezultat se nije mijenjao skoro do kraja prvog poluvremena, kada je Roma uspjela savladati otpor Pescare. Strijelac tog gola bio je Strootman. A samo minut kasnije, Vučica je udvostručila prednost. Asistent je bio naš Edin Džeko, kojem je ovo peta asistencija ove sezone, a mrežu domaćih zatresao je Radja Nainggolan. Na pauzu se otišlo pri rezultatu od 2:0 za Rimljane.

Na samom početku drugog poluvremena Roma stiže i do trećeg gola, kojeg je postigao Salah na asistenciju El Sharaawyja. Samo desetak minuta kasnije, Salah postiže i drugi gol, te postavlja rezultat od 4:0. Naš Edin Džeko je imao nekoliko dobrih prilika, no nije uspio zatresti mrežu domaćina. 

A onda, 20-ak minuta pred kraj susreta,  Spalletti je odlučio da iz igre izvede Džeku, što se njemu nije svidjelo, pa je svoje negodovanje pokazao prije nego je otišao u svlačionicu. 
Konačnih 4:1 i utješni gol za Pescaru postigao je Benali. 

Nakon ovog susreta, Roma se nalazi na drugom mjestu as 75 bodova, što je četiri više od trećeplasiranog Napolija. Pescara je posljednja sa samo 14 osvojenih bodova.

(Amila Alijagić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.