26.4.2017. 16:25
1
Šok na Old Traffordu: Mourinho otpisao tri zvijezde
Trener 'Uniteda', Jose Mourinho, sa nekim odlascima se pomirio, a sada je jasno da će morati potrošiti ogroman novac kako bi bio konkurentan.
Navodno je već razgovarao sa povrijeđenim Ibrahimovićem koji je odigrao posljednji meč, i on neće produžavati ugovor, a neizvjesno je hoće li opet igrati fudbal. Od ostanka golmana nema ništa, De Gea odlazi u Real Madrid. Madriđani će platiti oko 70 miliona eura, a priča se da bi Mourinho mogao da traži Moratu kao dio paketa, jer mu je neophodan napadač.

Dodajmo na to da je situacija oko Griezmanna i dalje neizvjesna. Klubovi su se navodno dogovorili, ali Francuz želi da ostane još jednu sezonu u Madridu, piše Avaz.

Treći fudbaler koji bi mogao da napusti klub je Ander Herrera. Iako igra standardno, Mourinhu je potreban drugačiji tip igrača, koga bi upario sa Pogbom, pa je sada pitanje hoće li Baskijac ostati, ako mu ne bude garantovano mjesto u timu. Njega želi i Barcelona, kao i PSG, a Mourinho neće imati problema da ga proda.

Ali, koga dovesti?

Bakayoko iz Monaca se izgleda dogovorio sa Chelseajem, dok Roma neće prodati Nainggolana. Priča se da bi 'United' mogao da dovede Fabinha koji može da igra i kao zadnji vezni, ali i Mendya. Uz dvojac Monaca, biće mu potreban i golman.

Gleda ka Raioli, odnosno Donnarummi, dok Atletico za Jana Oblaka traži čak 80 miliona eera, jasno želeći da obeshrabri 'United'.

U svakom slučaju, i od plasmana u Ligu šampiona će zavisiti dosta, jednostavno, vjeruje se da Mourinho neće moći da privuče sve igrače koje želi, ako ne bude uspio, da kroz Evropsku ligu, vjerovatnije, izbori plasman u evropsku elitu, piše Avaz.

Otvorena pitanja ostaju i desni bek, a pominje se Aurier iz PSG-a, ali i još jedan stoper. "Independent" tvrdi da će Mourinhu biti na raspolaganju oko 200 miliona eura, uz novac za koji bude prodao pomenute igrače. De Gea i Herrera bi mogli da donesu više od 100 miliona eura u kasu.

Dakle, široko na pijaci, ali problem je opcija, one se u ovom trenutku, čak i uz ogroman novac, za 'United' ne čine baš povoljnim.

(Alen Avdić)


1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.