26.4.2017. 21:31
0
Barcelona uništila Osasunu: Prvi gol Javiera Mascherana nakon sedam godina
U utakmici 34. kola španske La Lige fudbaleri Barcelone su na Nou Campu uništili, pregazili Osasunu. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na semaforu je pisao 7:1 za Katalonce.


Barcelona je u utakmicu ušla kako se od njih kao od favorita i očekivalo, pa su do prednosti došli već u 12. minuti, kada je Messi postigao odličan pogodak za 1:0. U 30. minuti, strijelac drugog gola je bio Andre Gomes, a asistenciju je upisao Ivan Rakitić. A to je bio i rezultat za kraj prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, činilo se kako će se gosti možda ipak uspjeti vratiti u meč, kada je Torres postigao gol iz slobodnjaka. No, njihove nade su brzo pale u vodu, jer samo nekoliko minuta kasnije, Andre Gomes postiže svoj drugi pogodak, a treći za Barcelonu na ovoj utakmici.

Na idući gol se nije dugo čekalo. Messi je u 61. minuti pogodio za 4:1, a tri minute kasnije u listu strijelaca se upisao i Paco Alcacer, za 5:1 za Katalonce.

Međutim, ni tu nije bio kraj. U 67. minuti sudija je pokazao na bijelu tačku, a odgovornost je preuzeo Javier Mascherano, koji je rezultat povećao na 6:1. Zanimljivo je da je ovo Mascheranu prvi gol nakon skoro sedam godina provedenih u Kataloniji. 

Za kraj i konačnih 7:1 gol je postigao Paco.

Nakon ove utakmice, Barcelona ima 78 bodova i nalazi se na prvom mjestu na tabeli. Real Madrid, koji večeras gostuje Deportivu iz La Corune ima tri boda i jednu utakmicu manje. Osasuna se nalazi na posljednjem mjestu sa 18 bodova i sve je izvjesnije da se iduće godine neće nalaziti u društvu najboljih španskih klubova.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.