27.4.2017. 22:54
0
Gradski derbi u Manchesteru po uzoru na sarajevski: City i United odigrali utakmicu bez golova
U okviru zaostale utakmice 26. kola engleske Premier lige, večeras su se na Etihadu sastali gradski rivali Manchester City i Manchester United, a utakmica je završila rezultatom 0:0.


U prvom poluvremenu obje ekipe su imale nekoliko prilika. City preko Aguera, United preko Mkhtaryana i Herrere, no golova nije bilo. 

I u drugom poluvremenu, iako je City bio bolji na terenu, nije uspio stvoriti nijednu konkretniju šansu.
U 83. minuti Fellaini je dobio prvi žuti karton na utakmici, a samo nekoliko sekundi kasnije, nakon što je glavom udario Aguera, dobio je i crveni karton.

U prvom minuti nadoknade, Gabriel Jesus je glavom pogodio mrežu Davida De Gee, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Nakon ove utakmice, City ima 65 bodova i nalazi se na četvrtom mjestu, dok je United sa bodom manje peti.

(Amila Alijagić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.