29.4.2017. 10:22
0
Dybala: Nisam Del Piero, ali želim biti simbol Juventusa
Argentinski nogometaš koji igra za Juventus Paulo Dybala smatra da nije 'replika' legendarnog igrača crno-bijelog tima Alessandra Del Piera, istaknuvši da mu mnogo toga nedostaje da bude na tom nivou.

Juventusov sadašnji 'dragulj' je želja svih najjačih timova u Evropi, a često ga porede s legendarnim italijanskim igračem, zbog sličnog stila igre, a većina medija i navijača se slaže da bi Dybala od naredne sezone mogao obući broj '10', koji u torinskom timu ima posebno mjesto.

- Del Piero je primjer. Bit će teško slijediti njegove korake, kako na terenu tako i van njega. Upoznao sam ga, zaista je korektna i jako dobra osoba - rekao je mladi Argentinac nakon sinoćneg remija protiv Atalante 2:2.

Na pitanje šta mu nedostaje u odnosu na 'Pinturicchia', Dybala je izjavio da mu je mana smirenost pred golom protivnika.

- On je mnogo više postizao od mene. Mnogo toga meni nedostaje da budem kao Del Piero - rekao je Dybala, prenosi Football Italia.

Na pitanje o broju '10' u torinskom timu, koji je često 'mitski termin', jer su ga nosili neki od najboljih igrača na svijetu, Dybala je dodao da taj dres s tim otiskom je teško breme.

- Broj '10'? Uvijek sam govorio da je '21' važan za Juventus. Del Pierova 'desetka' je teška za nositi -  istakao je fenomenalni Argentinac.

Na kraju je dodao da o tome nikada nije pričao s upravom kluba ali ako mu se ponudi ta mogućnost, razgovarat će s čelnim ljudima u klubu.

- Moja budućnost? Želim da budem simbol 'Bianconera' - zaključio je Dybala.

Nogometaš je u 'Staru damu' došao 2015. godine iz Palerma za 40 miliona eura a sada se smatra jednim od najboljih igrača mlađe generacije.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.