5.5.2017. 14:55
2
FK Sarajevo pokrenuo procedure za rješavanje pitanja vlastitog stadiona
Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo zajedno s načelnikom i osobljem Općine Centar, te predstavnicima JU Centar za sport i rekreaciju, u proteklom periodu prisustvovali su nekolicini sastanaka na kojima je tematika bila rekonstrukcija olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase”, na kojem FK Sarajevo igra domaće utakmice.

Posljednjem sastanku, koji je održan 10. aprila, prisustvovali su i savjetnici općinskog načelnika za urbanizam i prostorno planiranje, a raspravljalo se o temi “stvaranja planskih preduvjeta za rekonstrukciju Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović-Hase, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Pedstavnici FK Sarajevo istakli su spremnost da učestvuju u svim aktivnostima vezanim za rekonstrukciju stadiona, koje trebaju biti zasnovane na realnim osnovama i u skladu sa UEFA i FIFA standardima.

S obzirom na to da je FK Sarajevo kroz historiju snažno vezan za stadion “Asim Ferhatović-Hase”, njegova rekonstrukcija je od apsolutnog i primarnog interesa za klub, koji je spreman svim svojim kapacitetima podržati projekte rekonstrukcije, koncesije ili izgradnje novog stadiona.

FK Sarajevo je, kako se navodi, spremno poduzeti i aktivnosti u vezi izgradnje novog stadiona, potpuno natkrivenog, bez tartan staze, kapaciteta približno 16.000 mjesta uz prateće sadržaje.

Navedeni koncept je baziran na detaljnoj analizi i praćenju parametara u radu kluba u posljednjih sedam godina, koji pokazuju da je za značajniji iskorak kluba, kako na sportskom tako i na organizacionom planu, potreban novi stadion.

Čelnici kluba vjeruju da će na putu rješavanja pitanja stadiona imati podršku lokalne vlasti, naročito Općine Centar i Vlade Kantona Sarajevo.

(Fena/Alen Avdić)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.