10.5.2017. 20:36
0
Kup BiH: Sarajevo - Široki Brijeg 0:1
Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su ekipu Sarajeva s 1:0 (1:0) u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine.
Strijelac gola za gostujuću ekipu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" bio je Josip Barišić u 45. minuti.

Nakon što su u čevrtfinalu i polufinalu eliminirali favorizirane ekipe Zrinjskog i Željezničara, Šrokobriježani su odigrali još jednu dobru gostujuću utakmicu i pobjedom na Koševu došli na korak do osvajanja titule.

Tokom gotovo cijelog prvog poluvremena igrači obe ekipe nisu upjeli ozbiljnije da ugroze protivnički gol, a sva uzbuđenja dogodila su se u posljednjoj minuti.

Najprije su stopostotnu priliku za Široki Brijeg u jednom napadu imali Zlomislić i Menalo, ali su njihove šuteve zaustavili Pavlović i Bekić, da bi već u narednom napadu gosti došli do vodstva. Pogodak za Širokobriježane postigao je Barišić glavom u finišu prvog dijela, nakon odličnog ubačaja Čabraje iz kornera.

Drugi dio igre bolje su otvorili nogometaši Sarajeva. Već u u 47. minuti veliku priliku da izjednači rezultat imao je Kovačević, ali je njegov šut odbranio Bilobrk. 

Ikao su imali terensku inicijativu nogometaši Sarajeva nisu uspjeli da dođu do gola, dok su gosti u nekoliko navrata zaprijetili iz kontranapada. Najbolju priliku da povećaju rezultat gosti su imali u 71. minuti, ali je udarac Čarbaje završio preko gola.

U posljednjih 20-ak minuta gostujuća ekipa uspjela se odbraniti i sačuvati veliku prednost uoči ravanša koji će se 17. maja igrati na Pecari.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.