11.5.2017. 23:04
0
U finalu Evropske lige igrat će Manchester United i Ajax
U finalu Evropske lige igrat će Manchester United i Ajax, nakon što su večeras u revanšu polufinala izbacili Celtu i Lyon.
United je večeras na Old Traffordu remizirao sa Celtom rezultatom 1:1. Fellaini je iskoristio prelijep centaršut Rashforda za vodstvo Crvenih đavola. 

Gol nade za Špance postigao je Roncaglia, koji je pogodio nakon lijepog centaršuta Bongonde, ali Celta nije imala snage da dođe do preokreta pa je uslijedilo slavlje domaćih.



Fudbaleri Ajaxa su večeras u Francuskoj poraženi rezultatom 3:1, ali su eliminisali Lyon zahvaljujući visokom trijumfu iz prve utakmice (4:1) i u finalu će odmjeriti snage sa Manchester Unitedom.

Prvo poluvrijeme otvorio je sjajan gol Dolberga, koji je lobovao golmana Lopesa za veliko vodstvo gostiju. Za samo dvije minute Lyon je preokrenuo rezultat. Prvo je Lacazette mirno realizirao penal u 45. minuti, a sjajni francuski napadač u prvoj minuti sudijske nadoknade doveo je Lyon u vodstvo.

Ghezzal je postigao gol za 3:1 iz teške pozicije. 



(Alen Avdić) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.