15.5.2017. 9:10
0
Real na tragu prvog naslova španjolskog prvaka nakon 2012.
Pobjedom nad Sevillom u susretu 37. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real je napravio još jedan korak ka naslovu prvaka, prvom nakon 2012. godine.
Real je u nedjelju na svom Santiago Bernabeu s 4:1 pobijedio Sevillu, a strijelci su bili Nacho u 10., Ronaldo u 23. i 78. te Kroos u 84. minuti susreta. Gol za Sevillu postigao je Jovetić u 49. minuti susreta.

Pobjedu u nedjelju identičnim rezultatom ostvarila je i Barcelona nad Las Palmasom. Trostruki strijelac za Barcelonu bio je Neymar (25', 67', 71'), jedan gol postigao je Luis Suarez (27'), dok je pogodak za domaće postigao Bigas (63').

Iako je Barcelona nakon te pobjede ponovno na vrhu ljestvice, nogometaši Reala imaju sve u svojim rukama.

Barcelona i Real imaju po 87 bodova, s tim da Real ima utakmicu manje pa će im u preostale dvije utakmice za naslov biti potrebna četiri boda.

Već u srijedu, u zaostaloj utakmici, Real gostuje kod Celte, a u nedjelju u posljednjem kolu kod Malage, dok Barcelona u svojoj posljednjoj utakmici ugošćuje Eibar.

(Fena/Alen Avdić) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.