26.5.2017. 13:46
0
Jagodić: Možda ćemo odigrati najbolju utakmicu u Ligi za prvaka
Nogometaši Slobode u Mostar idu po tri boda da bi pokušali nadoknaditi gubitak iz meča s Krupom, izjavio je trener Tuzlaka Vlado Jagodić na pres-konferenciji uoči meča sa Zrinjskim.

Za tuzlanski tim susret u Mostaru nema rezultatski značaj, dok je Mostarcima pobjeda imperativ, s obzirom na to da trijumfom dolaze do naslova prvaka BiH. No, Jagodić ističe da je obaveza tima da odigra najbolje i zbog navijača, ugleda, tradicije, a i zbog kontinuiteta igara iz 22 kola i devet kola Lige za prvaka.

- Krupa nam je preotela 4. poziciju i pokušat ćemo se vratiti - riječi su Jagodića.

Podsjetio je na posljednje dvije utakmice sa Zrinjskim, obje u Tuzli, kada je bilo 0:0 i 3:3.

- Za Zrinjski nema popravnog, igrat će pod opterećenjem, dok ćemo mi igrati potpuno mirno. Kad sudija odsvira kraj vidjet ćemo kakav će biti ishod. Možda ćemo odigrati našu najbolju utakmicu u Ligi za prvaka - dodao je.

Naglašava da će ekipa dan prije utakmice u karantin.

- Ne mogu vam reći gdje, kao ni kakav ću sastav izvesti. Vodim 19 igrača, a sastav ću odrediti sat prije utakmice – izjavio je trener Slobode.

Rekao je da je svjestan da su sve oči nogometne javnosti okrenute ka Slobodi. Nije želio komentirati tvrdnju iz nedavnog saopćenja Željezničara da je „rječit trener“, ali je na insistiranje dodao da jeste rječit trener, "za razliku od nekih drugih".

- To doživljavam kao kompliment, mada znam da ima dobronamjernih, ali i zlonamjernih kada govore o tome šta pričam. A jesam li mali trener, a Sloboda mali klub, vrijeme će pokazati - istaknuo je.

Za duel s „plemićima“ Jagodić ne može izvesti povrijeđene Harisa Mehmedagića i Aleksandra Subića, kao i "požutjelog" Nemanju Stjepanovića. Treći žuti karton dobio je  Mladen Veselinović i to poslije završetka utakmice s Krupom, ali na njega trener Tuzlaka već duže ne računa.

- Imali smo revijalnu utakmicu s Guberom u Srebrenici (7:1) i isprobao sam neke igrače s manjom minutažom. Znamo da naslov prvaka zavisi od toga kako ćemo odigrati sa Zrinjskim. Još dva rivala pomno će pratiti ishod meča. Moja je poruka da svako počisti smeće u svome dvorište, a ne da ga prebacuje u komšijsko, odnosno, neka svako brine svoje brige - kazao je Jagodić.

Uime igrača govorio je Samir Efendić, naglasivši da očekuje težak meč u kojem su Mostarci pod imperativom pobjede.

- Samo pobjeda im donosi titulu prvaka i toga smo svi mi svjesni. Naš cilj je odigrati što korektnije, a ne zanima nas ko će biti prvak države. To je stav svih igrača koji žele prvenstvo završiti na 4. poziciji. A kako će biti na kraju, vidjet ćemo – naglasio je Efendić.

Utakmica Zrinjski - Sloboda igra se u nedjelju od 17 sati.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.