28.5.2017. 19:29
3
Petrović: Mnogo negativne energije je usmjereno prema nama
Željezničar je danas pobijedio Radnik s 2:1 u posljednjem meču Lige za prvaka Bosne i Hercegovine, a trener ''plavih'' Slavko Petrović rekao je nakon meča da je prema igračima i stručnom štabu Željezničara u posljednje vrijeme ''usmjereno mnogo negativne energije''.

Petrović je na konferenciji za medije naglasio da je završila turbulentna sezona, te da su današnjem meču prisustvovali istinski navijači ''plavih''.

- Ovo danas su bili istinski navijači, ali mnogo je tu negativne energije usmjereno prema nama. Naporno smo radili a znali smo da smo gubitnici jer smo izgubili titulu. Ipak, ne možete osporiti da smo najviše golova postigli a najmanje primili. Imali smo odličan prosjek koji izgleda sada nikoga ne zanima. Uprava je na potezu, moramo što hitnije preći u prijelazni rok jer počinju kvalifikacije za Evropsku ligu, a uskoro nas očekuju treninzi - izjavio je Petrović.

Nije želio govoriti o odlascima iz kluba, jer još uvijek ne zna da li će on ostati na čelu tima s ''Grbavice''.

- Još vuijek ne znam ni hoću li ja ostati. Uprava zna moje želje i odlučivat će u narednom periodu. Došao sam kada nije bilo lako. Nisam dobio velike pare, za istu platu koju sam imao u Radniku, ali svidio mi se koncept Željezničara. Želio sam pomoći izgradnju jednog ozbiljnog kluba. Morao sam podići ekipu koja je pala na koljena, potom kreirati ekipu koja će osvojiti titulu - rekao je Petrović.

Osvrnuo se i na potez napadača Ivana Lendrića kojeg je izveo iz igre nakon što se hrvatski internacionalac gestikulacijama sukobio s navijačima Željezničara.

- Lendriću je u ovom klubu mnogo gledano kroz prste. Nije korektno od navijača da ga vrijeđaju, ali još manje je korektno kako se on ponio, pogotovo nakon nekih poteza koje je ranije napravio. Nisam ni sekunde razmišljao da li da ga izvedem, pa makar izgubili utakmicu - objasnio je strateg ''plavih''.

Osvrnuo se i na završnici Premijer lige BiH te naglasio da je bh. takmičenje mnogo bolje u odnosu na period od prije tri godine, kada je došao raditi u BiH. Vjeruje da će iz godine u godinu stanje u bh. fudbalu biti bolje.  


(Fena/Admir Oručević)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.