30.5.2017. 18:00
0
Pao dogovor Chelseaja i Bournemoutha: Asmir Begović od 1. jula u dresu Višnjica
AFC Bournemouth i Chelsea jučer su postigli dogovor oko odštete, pa će golman reprezentacije BiH od 1. jula 2017. i službeno biti novi član ekipe s Vitality stadiona.

Begović je u Chelseaju, u koji je stigao iz Stoke Cityja, proveo dvije sezone u kojima je ukupno upisao 33 nastupa u svim takmičenjima te se ove godine okitio naslovom prvaka Engleske. Bournemouth je prošlu premijerligašku sezonu završio na devetom mjestu i u narednu sezonu ulazi s još većim ambicijama.

"Bournemouth je uzbudljiv, ambiciozan klub koji ima sjajnu perspektivu", kazao je Asmir. "Biti dijelom šampionskog Chelsea je bilo zaista sjajno, ali sada osjećam da je vrijeme da krenem dalje, prije svega jer želim više igrati. Ulazim u vrlo važan period svoje karijere i želim pokazati ljudima koliko mogu i znam. Dugo sam razgovarao s menadžerom Eddiejem Howeom i vidio sam da je to pravi klub za mene i želim im pomoći svojim iskustvom na terenu i van njega da naprave još jedan korak naprijed".

Bournemouth, s kojim je dogovorio sve uslove višegodišnjeg ugovora, Begoviću nije nepoznat obzirom da je ovdje 2007. bio na posudbi iz Portsmoutha, te upisao ukupno osam nastupa u League One za Višnjice.

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe je kazao:

"Asmir je sjajan golman koji je dokazao da je sposoban za velike stvari i to na vrhunskom nivou. U najboljim je godinama, spreman je i pravi je lider na terenu i van njega, tako da je to upravo karakter kakvog smo željeli u našem timu. Podignuće i konkurenciju među golmanima koje imamo trenutno i njegovo iskustvo će biti ogroman doprinos za naše igrače. Radujem se što je s nama i što će biti veoma važan igrač za nas u godinama koje dolaze".

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.