4.6.2017. 16:01
0
Naslovna BiH Gilli: Ponoviti igru iz Atine i osvojiti tri boda
"A" reprezentativci Bosne i Hercegovine danas imaju slobodan dan, a od sutra u Trening kampu u Zenici nastavljaju pripreme za kvalifikacioni meč sa Grčkom.
Pomoćni trener u našoj reprezentaciji Stefan Gilli kaže da pripreme teku po zacrtanom planu:

- Odradili smo prvi dio priprema u Sarajevu onako kako smo planirali. Nedostajalo nam je nekoliko igrača koji su još uvijek imali obaveze u klubovima, ali u Zenici ćemo biti kompletni, te će nam biti lakše da radimo. Nastojaćemo sve igrače da dovedemo na isti visok nivo spreme pred meč koji nas očekuje u petak u Zenici.

Francuski stručnjak ističe da reprezentativci kvaliteno treniraju:

- Termin baš i nije najidealniji jer je kraj sezone, ali kako je nama tako je i Grcima i svim ekipama koje očekuju kvalifikacione utakmice. Većina igrača je imala dobre sezone i raspoloženi dolaze i na reprezentativno okupljanje. Sigurno da je teže onim koji su manje igrali, ali profesionalci su i ozbiljnim radom biće spremni za meč sa Grčkom. Uglavnom, igrači kvalitetno rade i neće biti problema.

Gilli želi da tim ponovi igru iz prve utakmice:

- Poznajemo ekipu Grčke, znamo kako igraju i ne vjerujem da mogu nečim da nas iznenade. Bilo bi dobro ukoliko bismo ponovili igru iz Atine, jer mislim da je to najbolji meč koji smo odigrali otkako sam u stručnom štabu reprezentacije. Rezultat jeste izostao, nismo željeli da odigramo neriješeno ali primili smo gol u zadnjoj minuti. Međutim, kada sagledamo kompletnu sliku i kako smo odigrali taj susret, sigurno je da smo zaslužili pobjedu. Njima će u Zenici nedostajati nekoliko igrača, ali nismo fokusirani na to, već želimo da naše reprezentativce spremimo kako bi odigrali dobru utakmicu i došli do tri boda - istakao je Gilli.

Bh reprezentativci će u Trening centru NS/FS BiH sutra u 10:30 odraditi trening, a igrači će medijima biti dostupni za izjave od 10:10 sati.

(NAP/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.