6.6.2017. 11:18
0
Baždarević: Učinit ćemo sve da Pjanić bude spreman za Grke
Pjanić je dobio nezgodan udarac, ali ćemo sve učiniti da on bude spreman već za trening sutra naveče - izjavio je selektor seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević, pred početak današnjeg treninga u Trening centru Nogometnog saveza BiH (NSBiH) u Zenici.

Reprezentacija se sprema za kvalifikacioni meč protiv Grčke, a medije je najviše zanimalo zdravstveno stanje Miralema Pjanića koji je u utakmici finala Lige prvaka zadobio povredu, saopćeno je iz NSBiH. 

- Vijesti su povoljne. Što se tiče nalaza oni su dobri i nema znakova teže povrede - objasnio je selektor. 

Baždarević je naglasio da reprezentativci treniraju dobro, s puno želje i motiva. 

- Ulazimo u završnu fazu rada i taktičko-tehničkog spremanja. Biće veoma važna naša želja i odlučnost. Zadnja je utakmica i moramo dati sve od sebe. Iako smo imali nekih problema sa povredama mislim da imamo snage, da uz podršku navijača napravimo dobar rezultat - rekao je Baždarević. 

Osvrnuo se i na eventualne provokacije grčkih igrača, te naglasio da ga više zanima njihova igra. 

- Previše se priča o nekim provokacijama s njihove strane, ali ono na šta mi trebamo da obratimo pažnju je njihova igra. Moramo biti strpljivi i skoncentrisani na ono što je najvažnije, a to je fudbal. Znamo koliko su kvalitetni, ali i mi imamo znanje i solucije za sve opcije - zaključio je Baždarević. 

Gojko Cimirot, koji nastupa za grčki PAOK istaknuo je da u taboru selekcije BiH vlada odlična atmosfera, ta da će igrači koji su tu nadomjestiti nedostatak povrijeđenih reprezentativaca. 

- Grci znaju da ih očekuje teška utakmica, cijene nas kao kvalitetnog protivnika. Oni su takođe jaki, a to su najbolje pokazali protiv Belgije. U svim linijama su dobri, ali možemo očekivati da će igrati defanzivno jer im i nedostaje pet dobrih igrača - rekao je Cimirot. 

Utakmica kvalifikacija između BiH i Grčke će biti odigrana 9. juna u 20.45 sati na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici. 


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.