8.6.2017. 20:45
0
Skibbe vjeruje da može ponijeti bod s Bilinog polja
Selektor nogometne reprezentacije Grčke Michael Skibbe i večeras je na pres-konferenciji mudro u prvi plan istakao svog veznog igrača Alexandrosa Tziolisa i izbjegao brojne odgovore pred utakmicu na Bilinom polju.
Pričao je Tziolis puno više od svog selektora kazavši da su svjesni koliko će sutrašnja utakmica biti teška, ali da očekuju najbolji rezultat za sebe i ekipu.

"Mi smo svjesni koliko će biti teška utakmica, ali imamo iskustvo i s vatrenim atmosferama na stadionima. Ne bojimo se ničega, vjerujemo našem timu i očekujemo sve najbolje na travnjaku na Bilinom polju. Za mene nije opasnost od jednog domaćeg igrača u bh. timu, svi su opasni po gol", rekao je Tziolis.

Michael Skibbe je zbog problema oko igračkog kadra, a u Zenicu je došao sa sedam 'debitanata', kazao kako će biti oprezan i da još uvijek ne zna tačan sastav koji će istrčati na travnjak.

"Imam tri opcije, imam Stafylidisa koji može igrati u napadu, Retsosa i to su sve mladi i kvalitetni igrači, ali i BiH ima jake i brze igrače. Igramo protiv jakog tima kao što je Bosna i Hercegovina i trebamo biti oprezni svih 90 minuta. Oni imaju sjajnu tehniku, kao i moji igrači, ali moji reprezentativci, koji su bili saigrači Pjanića i Džeke znaju karakteristike jedni drugih", kazao je Skibbe.

Grčkom selektoru dovoljan je i bod s Bilina polja, jer "ovo je za nas kao finalna utakmica, i to je dobro jer svi onda moraju dati maksimum", napomenuo je njemački trener na grčkoj klupi. Da ništa ne prepušta slučaju u Zenicu je poveo sve standardne igrače koji nemaju pravo nastupiti na Bilinom polju, ali su tu da naprave atmosferu.

(Fena/Alen Avdić) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.