10.6.2017. 22:35
0
Sjajni Lewandowski donio novu pobjedu Poljacima, Crnogorci deklasirali Armeniju uz hat-trick Jovetića
U okviru grupe E kvalifikacija za SP u Rusiji, selekcija Poljske je u Varšavi pobijedila Rumuniju sa 3:1.

Piše: Haris Ahbabović

Sva tri gola za domaće postigao je Robert Lewandowski, koji je tako pretekao Cristiana Ronalda na čelu liste strijelaca evropskih kvalifikacija za SP. Jedini gol za goste djelo je Bogdana Stancua.

Crna Gora je u istoj grupi sa 4:1 isprašila Armeniju. Hat-trick je postigao Stevan Jovetić, dok je jedan gol postigao i Bećiraj. Koryan je bio jedini strijelac za goste. Nešto ranije, Danci su kao gosti slavili sa 1:3 u Kazahstanu.

U grupi C, Njemačka je deklasirala San Marino sa 7:0, dok je Sjeverna Irska u gostima slavila kod Azerbejdžana. Norveška i Češka su podijelile bodove (1:1).

Ranije u grupi F, Škotska i Engleska su u otočkom derbiju igrali 2:2, dok je Slovenija pobijedila Maltu sa 2:0. Slovačka je slavila u gostima kod Litvanije sa 1:2.

Sutra se igraju utakmice po grupama D, G i I.





0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.