11.6.2017. 11:49
2
Oglasili se i Grci nakon incidenta na Bilinom polju: Neke stvari ne odgovaraju istini
- Službeno i javno priznanje Nogometnog saveza BiH o tome šta se dogodilo odmah nakon utakmice u Zenici je čin iskrenog priznavanja stvarne odgovornosti za dešavanja koja je mogla vidjeti cijela Evropa - navodi se u saopćenju za javnost Nogometnog saveza Grčke, koji su se oglasili nakon incidenta na Bilinom polju u Zenici na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
Istakli su i da su navijači BiH stvorili izuzetno neprijateljsku atmosferu na stadionu te da grčki navijači niti savez nisu imali veze s dešavanjima na Bilinom Polju. U saopćenju su posebno podvukli da se od bh. navijača nije mogla čuti nacionalna himna Grčke, piše Avaz.

- To je nepravedan i nespretan pokušaj izvrtanja činjenica kojim se počinitelji žele predstaviti kao navodne žrtve - navodi se u saopćenju Nogometnog saveza Grčke, koji ističe da "nijedan član grčke delegacije niti igrač nije izazvao ni minimum napetosti", a dodaju da se to može vidjeti i na videosnimcima utakmice.

- Grčki nogometaši su svojim sportskim rezultatima, kako i reprezentaciji, tako i u domaćim i evropskim klubovima, pokazali da su dostojni ambasadori i predvodnici fair playa - poručuju iz NS Grčke, što u mnogome ne odgovara istini, jer je evidentno da se upravo s videosnimka vidi da je Kostas Manolas prvi provocirao Edina Džeku, nakon čega je krenulo do poznatih detalja na putu prema svlačionici, piše Avaz. 

(Alen Avdić)
 
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.