22.6.2017. 12:56
0
Obavljen žrijeb nogometne Premijer lige BiH, na startu Sarajevo - Zrinjski
Komitet za takmičenja Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas u Vogošći obavio žrijeb parova BH Telecom Premijer lige BiH za sezonu 2017./2018., koja startuje 22. jula.


Prvi veliki derbi već na startu prvenstva igrat će se na Koševu gdje ekipa Sarajeva dočekuje aktuelnog prvaka Zrinjski, dok će viceprvak Željezničar biti domaćin novom premjerligašu GOŠK-u.

Derbi susret gradskih rivala Sarajeva i Željezničara igrat će se 19. ili 20. augusta na Koševu (5. kolo).

Ekipa Sloboda danas nije se našla u žrijebu, zbog odluke NSBiH da tuzlanskom klubu ne dodijeli licencu. Umjesto Slobode u bubanj je ubačena kuglica s oznakom Klub X.

Sloboda ima mogućnost da se žali Drugostepenoj komisiji u roku od osam dana. 

Parovi 1. kola:
Sarajevo - Zrinjski
Široki Brijeg - Klub X
Borac - Čelik 
Mladost - Vitez
Radnik - Krupa 
Željezničar - GOŠK

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.