22.6.2017. 13:13
0
Četiri defanzivca napustila Radnik
Četvorica defanzivnih igrača napstili su redove Radnika. U samo nekoliko dana klub iz Bijeljine su napustili Jovo Kojić, Delimir Bajić, Mladen Zeljković i kapiten Stanko Ostojić.


Iskusni desni bek Zeljković karijeru će nastaviti u Alaškertu, aktuelnom šampionu Armenije. Ovo će mu biti drugi inostrani angažman, pošto je nastupao za kanadski Vesterlo, saopćeno je iz kluba.

- Zeljković je u dva navrata boravio u Radniku i za to vrijeme ostavio zapažen trag i klub mu je izašao ususret da napravi inostrani angažman. Izgubili smo standardnog igrača i želim mu svu sreću u daljoj karijeri. Uprava kluba je pokazala svoju veličinu, jer je Zeljkovića vezivao ugovor još šest mjeseci - rekao je trener Mladen Žižović.

Gradski stadion napustio je i iskusni 33-godišnji štoper Delimir Bajić, koji će karijeru nastaviti u Zvijezdi 09 iz Etno sela Stanišić. S druge strane u Slogu iz Siminog Hana, otišli su štoper Jovo Kojić i dugogodišnji kapiten tima Stanko Ostojić, koji nije produžio ugovor s klubom čiji je najtrofejniji igrač u istoriji.

- Ostojić je dugogodisnji kapiten našeg kluba, ali je izrazio želju za promjenu sredine i žao mi je zbog toga. Kojić se posle pozajmice u Olimpiku vratio u klub i odmah izrazio želju da ode. Bajiću je istekao ugovor, a mi smo se oprijedijelili za mlađe igrače na toj poziciji, prije svih na Šerbečića i Franića - rekao je Žižović.

Na kraju prethodne sezone klub je napustio i iskusni štoper Aleksandar Kosorić.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.