23.6.2017. 15:48
1
PAOK, Vllaznija i Bettembourg protivnici SFK 2000 Sarajevo u UEFA Ligi prvaka
Igračice SFK 2000 Sarajevo saznale su danas protivnike u kvalifikacijama za UEFA Ligu prvaka za žene, a prvakinje BiH igrat će protiv grčkog PAOK-a, Vllaznije iz Albanije, te Bettembourga iz Luksemburga.

PAOK je najkvalitetniji protivnik za SFK 2000 u ovoj rundi kvalifikacija. One su 12 puta igrale Ligu prvaka, a tri puta su uspjele proći među 32 najbolje ekipe. Ekipa Vllaznije nije nepoznanica za SFK 2000 Sarajevo, s obzirom na to da su bh. nogometašice igrale do sada protiv tog kluba i ostvarile pobjedu rezultatom 5:0, dok je predstavnik iz Luksemburga u ovom trenutku najslabiji tim grupe.

- Mogu reći da smo ovaj put imale sreće. Sve su ovo prvakinje svojih država, ali smo izbjegle klubove s velikim budžetom, koje su u mogućnosti da se dodatno pojačaju za kvalifikacije kvalitetnim igračicama, reprezentativkama iz afričkih zemalja, što mijenja stvari u potpunosti - rekla je trenerica Samira Hurem.

Kolektiv SFK 2000 Sarajevo i ove godine dobio povjerenje krovne kuće evropskog fudbala, te će biti organizatorice kvalifikacionog turnira krajem mjeseca augusta, saopćeno je iz FK Sarajevo.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.