27.6.2017. 12:00
0
Sarajevo puno optimizma otputovalo u Moldaviju
Fudbaleri Sarajeva zajedno sa članovima stručnog štaba otputovali su sa Međunarodnog Aerodroma u Sarajevu u Moldaviju, gdje će bh.predstavnik u četvrtak odigrati prvu utakmicu kvalfikacija za UEFA Evropsku ligu 2017/18. Prije polaska “Bordo” tima, prisutnim novinarima su se obratili pomoćni trener, Zijad Švrakić i mladi prvotimac, Advan Kadušić, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.
- Danas krećemo u Moldaviji. Idemo na ovo daleko gostovanje sa jasnim ciljem. Želimo ostvariti što bolji rezultat uoči uzvratne utakmice na našem stadionu. Naravno, želimo pobjedu i smatram da imamo svoju šansu. Analizirali smo ekipu Zarije. Riječ je o dobroj ekipi, ali oni imaju nedostatke u svojoj igri, koje smo uočili kroz nekoliko utakmica što smo pogledali. Situacija u ekipi je dobra. Nemamo povrijeđenih igrača izuzev Liivaka, koji je ostao u Sarajevu. Svi igrači ravnopravno konkurišu za sastav i nadam se će tako biti i poslije zvaničnog treninga u srijedu navečer - rekao je Švrakić, koji je potom dodao:

- Dobro je što prvu utakmicu igramo na gostujućem terenu. To nam otvara više mogućnosti, jer je ovo prvo poluvrijeme ovog dvoboja. Nadam se, da ćemo zajedno sa svima okupljenim oko Fudbalskog kluba Sarajevo slavili poslije ovih utakmica i radovati se prolasku u narednu rundu takmičenja.

Sigurno je da putujemo u Moldaviju sa velikim očekivanjima. Atmosfera u ekipi je dobra i dati ćemo sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat uoči uzvratne utakmice na Koševu, pred našim navijačima - rekao je Kadušić.

Utakmica između FC Zaria Balti i FK Sarajevo na rasporedu je u četvrtak, 29. juna i igrati će se sa početkom u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19 po srednjoevropskom.

(NAP/Alen Avdić)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.