29.6.2017. 9:20
0
Željo, Sarajevo i Široki nakon dvije godine traže prvu evropsku pobjedu
Tri bh. kluba večeras igraju svoje utakmice u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu, piše agencija Patria.
Prvi će na teren fudbaleri Sarajeva, koji od 19 sati u Moldaviji igraju protiv domaćeg Zarija Baltija. Bordo ekipa u sezonu ulazi dosta oslabljena nakon što su klub napustili Bekić, Rustemović, Kovačević, Balić, Husejinović, a najboljem igraču Harisu Duljeviću istekao je ugovor i traži angažman u nekom stranom klubu.

Domaći klub je relativno nepoznat klub na evropskoj sceni, osnovan prije samo 33 godine, bez značajnijih trofeja čak i u Moldaviji, ali opet ekipa Sarajeva ne smije sebi dozvoliti taj luksuz da potcijeni protivnika, jer dobro znamo da su naši klubovi u prošlosti često ispadali od ovakvih klubova isključivo iz razloga što su ih potcijenjivali i mislili da će lako ostvariti pobjedu.

Osvajač Kupa BiH Široki Brijeg od 20:30 na Pecari dočekuje Ordabasy iz Kazahstana. Široki je u sličnoj situaciji kao i Sarajevo, jer igra protiv kluba o kojem se skoro ništa ne zna. Veliki dobitak za Široki predstavlja promjena domaćinstva utakmice, pa će naš klub u prvoj utakmici biti domaćin za razliku od prvobitnog plana da prvo gostuje.

Igrači Gorana Sablića imaju priliku da na domaćem terenu ostvare pobjedu i povoljan rezultat pred daleki put u Kazahstan. Ekipa Širokog nije pretpjela neke značajnije promjene u odnosu na sastav iz prošle sezone, što također može predstavljati jednu prednost, jer su igrači već dugo na okupu i dobro se poznaju međusobno.

Željezničar nakon punih 13 godina igra prvu evropsku utakmicu na Grbavici i pred punim tribinama i u sjajnoj atmosferi igrači Slavka Petrovića imaju priliku da ostvare pobjedu protiv crnogorske Zete.

Na Grbavici je tokom ljeta bilo dosta prometno, otišlo je puno igrača, neki su i došli, a u narednim danima se još očekujue dolazaka i odlazaka, što donekle može utjecati na igrače. Najbolji strijelac ekipe prošle sezone Ivan Lendrić još uvijek je na Grbavici, ali se sprema da napusti klub.

U posljednjih deset evropskih utakmica naši klubovi nisu ostvarili pobjedu, a posljednju pobjedu slavio je Željezničar 23. jula 2015. godine kada su plavi na Koševu savladali mađarski Ferencvaroš sa 2:0.

Večeras je idealna prilika da neki od tri naša kluba prekinu tu crnu seriju, a odlično bi bilo kada bi svi slavili pobjede. 

(NAP/Alen Avdić) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.