2.7.2017. 21:55
0
Njemačka savladala Čile
Reprezentacija Njemačke je u finalu Kupa konfederacija pobijedila Čile rezultatom 1:0 i tako osvojila svoj prvi naslov na ovom takmičenju.

Čile je bio ozbiljnija ekipa u prvom dijelu utakmice, te su nevjerovatnim presingom tjerali Nijemce na greške, a u petoj minuti su imali veliku šansu preko Artura Vidala, ali je ostalo 0:0.

Promašaje Južnoamerikanaca, Nijemci su kaznili u 20. minuti susreta. Gary Medel je napravio veliku grešku, a poklon je iskoristio Lars Stindl i poslao loptu u mrežu.

Pogodak Stindla je uzdrmao Čileance, pa su Nijemci do kraja prvog dijela bili bolji rival, a u 45. minuti su imali još jednu veliku šansu perko Leona Goretzke, ali mu je Claudio Bravo sjajno odbranio udarac.

Nijemci su ponovo zaprijetili u 55. minuti utakmice kada je Draxler sjajno prošao kroz odbranu Čileanaca, ali nije uspio savladati golmana Brava, te je ostalo 1:0.

Južnoamerička reprezentacija je imala dvije velike šanse u 74. i 75. minuti susreta, ali Eduardo Vargas i Arturo Vidal nisu uspjeli savladati Ter Stegena. Pet minuta poslije i Aranguiz je zaprijetio, ali je golman Njemačke bio siguran.

Čile je imao novu šansu u 83. minuti susreta, ali je Sagal sa pet metara promašio prazan pogodak, te je do kraja ostalo 1:0 u korist Njemačke, prenosi Oslobođenje.





(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.