11.7.2017. 14:13
0
James Rodriguez novi član minhenskog Bayerna!
Kolumbijski nogometaš James Rodriguez došao je na dvogodišnju posudbu u njemački Bayern iz Münchena, gdje će ponovo sarađivati s italijanskim strategom Carlom Ancelottijem.

Rodrigueza očekuje još ljekarski pregled nakon čega će njegov dolazak na ''Allianz Arenu'' biti kompletiran. 

Bayern će nakon isteka posudbe 30. juna 2019. godine imati opciju da kupi kolumbijskog reprezentativca, javlja britanski Daily Mail.

Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge nije krio sreću zbog dolaska 25-godišnjeg igrača, naglasivši da je Kolumbijac bio najveća Ancelottijeva želja.

- James Rodriguez je bio najveća želja trenera Ancelottija. James je svestran igrač koji namješta i postiže golova. Njegov dolazak će značajno povećati kvalitet naše ekipe - rekao je Rummenigge.    

Ancelotti i Rodriguez su jednu godinu sarađivali u Real Madridu i osvojili UEFA Super Cup i FIFA Club World Cup. Odlaskom Ancelottija 2015. godine Rodriguezova minutaža u Realu je značajno smanjena. 

Rodriguez će se priključiti ekipi Bayerna koja će u nedjelju navečer otputovati na turneju u Kinu i Singapur. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.