19.7.2017. 14:40
0
Veteranskim turnirom obilježava se 45. godišnjica igranja ragbija u BiH
U okviru obilježavanja 45. godišnjice organiziranog igranja ragbija u Bosni i Hercegovini tokom vikenda u Zenici se organizira veteranski turnir "Ragbi vukovi Zenice", na kojem će nastupiti momčadi veterana iz Zagreba, Beograda, Pančeva, Vršca, Starčeva, Niša i Zenice.

Bit će to još jedan od sportskih susreta nekadašnjih ragbijaških asova s kojim će se nastaviti višedecenijska saradnja i druženje.

- Uvijek je lijepo se sastati s prijateljima, ali najvažnije je da će ovo biti i susret mnogobrojnih generacija ragbijaša iz Zenice, koji sada žive širom svijeta. Bit će ovo susret istinskih ragbi asova kojima je osim sportskog uspjeha i rezultata uvijek bilo važno drugarstvo i prijateljstvo - rekao je jedan od najboljih zeničkih ragbijaša svih vremena Sreto Čađo.

Ragbi se u Zenici i Bosni i Hercegovini organizovano počeo igrati 1972. godine, kada je formiran prvi ragbi klub Zenica, nakon toga formirani su klubovi i ekipe u Mostaru, Zavidovićima, Tomislavgradu, Vogošći, Sarajevu, Srebrenici, Tešnju, Derventi, Ilidži... Tokom proteklih 45 godina bh. ragbijaši zabilježili su odlične rezultate, tako je Čelik bio osam puta prvak Jugoslavije i šest puta osvajač Kupa Jugoslavije, a veliki srebreni prelazni pehar je ostao u trajno vlasništvo Ragbi kluba Čelik, koji je nakon rata višestruki prvak države, ali i pobjednik Regionalne ragbi lige.

Veteranski turnir "Ragbi vukovi Zenice" igra se u subotu na stadionu Kamberovića polje.    

(FENA/Merima Druškić) 

Ragbi
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.