11.8.2017. 21:08
0
Dinamo sa igračem manje došao do velike pobjede protiv aktuelnog prvaka
U petom kolu hrvatske lige, zagrebački Dinamo je večeras kao gost ekipi Rijeke, slavio as 2:0.

Dinamo je poveći već u 12. minuti, kada je gužvu u kaznenom prostoru iskoristio Gojak, te poslao loptu Fernandesu, koji je matirao golmana Riječana.

Gosti su tokom cijele utakmice dominirali i bili bolji protivnik, pa su u 40. minuti došli i do drugog pogotka. Nakon što je Zuta igrao rukom, sudija je pokazao na bijelu tačku, sa koje je siguran bio opet Fernandes za 2:0.

U nastavku utakmice, Riječani su malo popravili svoju igru, te imali čak i priliku da postignu pogodak, no Jelić je pogodio stativu. A samo šest minuta nakon toga, isključen je Lecjaks, te je Dinamo ostao sa igračem manje. 

Modri su do kraja sačuvali prednost koju su stekli još u prvom poluvremenu, te stigli do jako bitne pobjede. 

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.