18.8.2017. 12:27
0
Adžem i Repuh složni: Želimo da derbi bude gledljiv
Fudbaleri Sarajeva i Željezničara sutra će na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' igrati 112. derbi Grada Sarajeva, u okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Nakon četiri odigrana kola, Željezničar je nešto uspješniji od Sarajeva, koje je u dva ovosezonska domaća meča upisalo isto toliko poraza (Zrinjski, Gošk). 

Šef stručnog štaba FK Željezničar Admir Adžem naglasio je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije da njegov tim dolazi u dobrom raspoloženju nakon pobjede protiv Borca, te da će Željezničar dati sve od sebe da derbi bude ''gledljiv''.

- Dolazimo u dobrom raspoloženju nakon što smo protiv Borca preokrenuli rezultat u našu korist. To nam je dalo samopouzdanje i vjeru u ono što smo radili u posljednjih 20-ak dana. Dat ćemo sve da prekinemo tradiciju negledljivih derbija. Imamo obavezu da odigramo bolje nego u prošlom derbiju kada smo izgubili titulu - rekao je Adžem. 

Adžem za ovaj meč neće moći računati na Crnova i Markovića.

Kapiten Željezničara Zajko Zeba naglašava da je ekipa Željezničara spremna i da jedva čeka početak utakmice.

-  Nadam se da će utakmica biti dobra, gledljiva i neka bolji pobijedi. Za ovaj meče ne treba dodatni motiv. Pokušat ćemo se iskupiti navijačima. Ako imamo karaktera dat ćemo maksimum - podvukao je nogometaš.

Trener Sarajeva Senad Repuh je optimističan pred sutrašnji duel, a slaže se sa Zebom da za derbi igrače ne treba dodatno motivisati.

- Vraćaju nam se pojedini igrači, što nam ulijeva dodatno samopouzdanje. Igračima ne treba poseban motiv, volio bih da imamo više ovakvih utakmica. Pobjeda bi nas digla iz krize, a nadamo se da će utakmica biti dopadljiva, jer Sarajevo želi pobjedu više nego ikad - rekao je Repuh.

Repuh će za sutrašnji meč moći računati na oporavljene Mihojevića i Hebibovića, a ostatak tima je spreman za duel. 

Kapiten Sarajeva Marko Mihojević očekuje dobar rezultat.

- Dobro smo trenirali i nadamo se pozitivnom rezultatu. Također se nadamo i velikom broju navijača, a sigurno je da ćemo mi ostaviti srce na terenu. Moramo se iskupiti za loš start sezone - zaključio je. 

Derbi između Sarajeva i Željezničara će biti odigran sutra u 20 sati na stadionu ''Asim Ferhatović Hase''. 

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.