19.8.2017. 12:48
0
'Otvorene zabavne škole fudbala' obilježavaju 20 godina uspješnog rada u BiH
Igranjem fudbala, organizacija Cross Cultures - Otvorene zabavne škole fudbala promovira zajedništvo, pomirenje i razvoj sporta među najmlađim učesnicima, a ove godine slavi 20 godina uspješnog rada u Bosni i Hercegovini.

Kako je Feni kazala predstavnica ove organizacije Vildana Delalić-Elezović, deset škola fudbala ove godine će okupiti 2.200 dječaka i djevojčica.

- Kao i protekle dvije decenije, svaka škola je besplatna, traje pet dana i otvorena je za dječake i djevojčice, a posebno za djecu koja se inače ne bave sportom. Porast upisa djece u sportske klubove, nakon Otvorenih zabavnih škola fudbala, iznosi više od 60 posto svake godine - ističe Delalić-Elezović.

Dosad je u projektu učestvovalo 110.856 dječaka i djevojčica, s kojima je radilo više od 5.000 edukovanih trenera iz 119 lokalnih zajednica BiH. Također, dodala je, podijeljeno je gotovo 100.000 fudbalskih lopti, te ostalih sportskih rekvizita u cilju razvoja sporta u lokalnim zajednicama.

Iz ove organizaciej navode da je ovogodišnja sezona započela seminarom za trenere početkom augusta u Banji Vrućici, gdje je prisustvovalo 149 trenera iz 20 općina BiH koji će biti i domaćini ovogodišnjih škola fudbala.

- Ove sedmice započela je škola Gračanica-Petrovo. Mališani će putovati u oba grada i družiti se sa svojim vršnjacima, tokom pet dana škole - kazala je Delalić-Elezović te zaključila da će u narednom periodu škole biti održane u Živinicama, Orašju, Šamcu, Maglaju, Žepču, Zavodovićima, Hadžićima, Ilijašu, Varešu, Banovićima, Zenici, Tesliću, Tuzli, Kalesiji, Bužimu, Cazinu, Velikoj Kladuši te Ilidži.

(FENA/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.