30.8.2017. 12:15
0
Moskva - Rusi okončali obnovu stadiona Lužniki za nogometno SP
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da je okočana obnova stadiona Lužniki, na kojem će se naredne godine igarti prva utakmica i finale svjetskog nogometnog prvenstva.

Stadion je povećan i moći će da primi 81.000 gledalaca, a radovi su koštali 341,2 miliona eura.

- Dobili smo moderan stadion, koji je najjeftiniji tog nivoa na svijetu  - kazao je  Sobjanin.

Stadion Lužniki je jedan od simbola ruske prijestonice. Otvoren je 31. jula 1956. godine nakon svega 450 dana gradnje. Preuređen je za Olimpijske igre 1980., a u augustu 2013. u njemu je organizirano Svjetsko prvenstvo u atletici.

Po ocjenama arhitekata, dostignut je taj nivo da se stadion može ocijeniti kao sasvim nov. 

Između ostalih radova stadion je dobio samostojeću strehu i novu fasadu.

Prva utakmica na njemu će biiti odigana 10. novembra ove godne kada će se u prijateljskom susretu sastati selekcije Rusije i Argentine.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.