30.8.2017. 17:45
0
''Izostavljen sam iz reprezentacije zbog stvari koje nisu povezane sa sportom''
Nakon što je selektor Belgije Roberto Martinez odlučio da u reprezentaciji za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ne želi igrača Rome Radju Nainggolana, on se naljutio, te rekao da više nikada neće biti na raspolaganju selektoru.

Ipak, belgijski internacionalac se sada predomislio, te izjavio kako ponovo želi biti na raspolaganju selektoru Martinezu.

''Želio sam se oprostiti od reprezentacije, ali sam nakon razgovora sa sportskim direktorom Rome Monchijem odlučio da ponovo budem dostupan, a on mi je rekao da trebam igrati na SP. Iako to želim, bojim se da će biti teško ostvarivo. S druge strane, bio bih jako razočaran kada bih propustio i drugo SP u nizu''
, rekao je Nainggolan.

Nainggolan je sa selektorom bio u sukobu, jer je Martinezu smetalo što puši, ali i živi život kakav jedan sportista ne bi trebao. Ipak, Radja tvrdi da uvijek daje svoj maksimum, te smatra da su ostale stvari manje bitne.

''Igrač sam koji uvijek daje 120 posto i na raspolaganju sam svima, nisam neki buntovnik. Istina je da pušim, imao sam problema i zbog alkohola, ali nisam jedini. Bilo je problema jer navodno nisam fokusiran i često kasnim, ali to nije istina, nikada nisam zakasnio, a izostavljen sam iz reprezentacije zbog stvari koje nisu povezane sa sportom. Nikad nisam skrivao svoj način života, niti me je sram zbog toga. Uvijek govorim ono što mislim, a svi znaju da nikada ne pravim probleme. Igrao sam za Belgiju i u sredini terena i u odbrani, postigao sam gol'', izjavio je Radja.

No, ono što belgijski internacionalac zamjera Martinezu je to da se ne drži onoga što je jednom rekao i smatra da ima dvostruke standarde.

''Selektor je rekao da igrači mogu biti pozvani u reprezentaciju samo ako igraju u svojim klubovima. Nisam ljut na Tielemansa ili Witsela, oni su dobri igrači, no, govorim o principima. Ako je lopta žuta, ona ne može odjednom postati crvena. Nakon što sam propustio SP u Brazilu, ne želim razmišljati o tome da ću propustiti i naredno prvenstvo''
, kaže Nainggolan.

(Amila Alijagić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.