7.9.2017. 9:20
0
FIFA zbog sudije ponavlja utakmicu kvalifikacija
Svjetska nogometna federacija (FIFA) odlučila je da će utakmica grupe 'D' afričkih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo između Južnoafričke Republike i Senegala, koju je domaćin prošle godine u novembru dobio 2:1, ponovno biti odigrana.


Razlog odluke je što je glavni sudac utakmice Ganac Joseph Lamptey doživotno suspendiran iz nogometa jer je utjecao na konačni ishod.

Još uvijek nije poznat novi termin utakmice. U Africi su ostala još dva kola do kraja kvalifikacija koja će se odigrati u oktobru, pa postoji mogućnost da se utakmica odigra u novembru.

Nakon četiri kola u grupi  'D', Burkina Faso i Zelenortska Republika imaju po šest bodova, Senegal je s utakmicom manje na pet, a Južnoafrička Republika je posljednja s jednim, prenosi 'Goal'.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.