10.9.2017. 19:01
0
Željo slavio u Bijeljini: Penal, crveni karton i sudijske greške obilježili meč
Fudbaleri Željezničara upisali su izuzetno važnu pobjedu u 7. kolu BHT Premijer lige BiH na gostovanju u Bijeljini kod Radnika.

Već u 10. minuti prvo uzbuđenje na meču. Saša Kajkut je bio u solo prodoru i ušao je u kazneni prostor domaćih. Kada je pokušao šutirati, zakačio je nogu Zvonimira Blaića, a sudija Zoran Grbić je neopravdano pokazao na bijelu tačku, pišu sportske.ba.

Siguran za vodstvo Plavih bio je Zajko Zeba, koji rutinskim udarcem, nije ostavio ni promil šanse Mladenu Lučiću da sačuva svoju mrežu.

U 17. minuti golu domaćih zaprijetio je Goran Zakarić, ali je Lučić ovoga puta bio siguran. Samo nekoliko minuta nova greška Zorana Grbića, ovoga puta na štetu Željezničara. Zakarić je bio u odličnom solo prodoru. U kaznenom prostoru Radnika srušio ga je Besim Šerbečić. Iako se radilo o čistom kaznenom udarcu Grbić je samo odmahnuo rukom.

Radnik je u drugoj polovini prvog poluvremena utakmice imao nešto veći posjed lopte, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti golu Vedrana Kjosevskog.

Ono što nisu uspjeli domaći, jesu gosti u 39. minuti. Odlično je Zajko Zeba prošao po lijevoj strani, dodao do Dženisa Beganovića koji ostavlja loptu za Zakarića, a danas jedan od najboljih u Plavom timu preciznim udarcem matira Lučića za 0:2. To je bio rezultat prvog poluvremena.

Radnik je bolje otvoro drugo poluvrijeme. Beširević je nakon sjajnog prodora ubacio pred gol Kjosevskog, ali niko od njegovih napadača nije iskoristio odlično dodavanje. Isti igrač je u 61. minuti snažno šutirao, ali je golman Plavih bio na visini zadatka. Nakon toga Glšić pada u kaznenom prostoru Želje, domaći traže penal, ali se Grbić nije oglasio.

Dženis Beganović, koji je u 10. minuti ušao umjesto Kajkuta u 71. je na sredini terena oštro startovao na Alema Merajića, a Zoran Grbić mu je sasvim opravdano pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

Šerbečić je u 77. minuti bio sam pred golom Željezničara, ali je promašio loptu koja se odbila do Demira Pece čiji je udara zaustavio Kjosevski.

U 86. minuti Dino Beširević je iz teške pozicije pogodio stativu Željinog gola.

(NAP/Merima Druškić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.