13.9.2017. 19:00
0
Ljetni prijelazni rok donio nove rekorde
Ovogodišnji ljetni prijelazni rok za nogometaše donio je nove rekorde, pa je tako u cijelom svijetu na igračka pojačanja potrošeno 4,71 milijarde dolara (3,94 milijarde eura), objavila je u srijedu Fifa.


Čak 78 posto od tog iznosa, odnosno 3,67 milijarde dolara, potrošili su klubovi iz pet najjačih liga (Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska). To je skoro tri puta više negoli su klubovi iz "liga petice" potrošili u ljetnom prijelaznom roku 2012. godine (1,24 milijarda dolara).

Najviše su na igračka pojačanja potrošili engleski klubovi, odnosno milijardu i 400 miliona dolara, dok su klubovi iz Francuske zabilježili najveći porast u potrošnji.

Francuski klubovi potrošili su 604 miliona dolara, što je 250 posto više negoli u ljeto prošle godine. Tome je najviše pridonio prelazak Neymara iz Barcelone u PSG vrijedan 222 miliona eura, što je ujedno rekordni transfer u povijesti nogometa, prenosi Hina.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.