16.9.2017. 22:35
0
Jednom Nainggolan, dva puta Džeko: Roma slavila protiv Verone
U četvrtom kolu talijanske Serije A Roma je večeras na Olimpicu savladala ekipu Verone rezultatom 3:0.

Roma je od početka bila bolja ekipa na terenu, a prva prilika bila je već u devetoj minuti, no Džekin šut, odbranio je golman Nicolas.

U 22. minuti strijelac za prvi pogodak Rome bio je Radja Nainggolan, a onda u 34. minuti, naš Edin Džeko je udvostručio prednost, a asistent za gol mu je bio Florenzi, kojem je ovo prva utakmica nakon pauze zbog povrede. To je i bio konačan rezultat za kraj prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, Roma je nastavila sa ofanzivnom igru, te se to isplatilo u 61. minuti, kada je Džeko postigao i drugi pogodak, ovaj put na asistenciju Kolarova.

Do kraja utakmice, Edin je imao još jednu šansu, no dobro je odbranio Nicolac.

Roma se sada nalazi na sedmom mjestu sa šest osvojenih bodova.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.