28.9.2017. 14:30
0
Leonardo novi trener Antalyaspora
Turski nogometni prvoligaš Antalyaspor, za koji igraju Kamerunac Samuel Eto'o i Francuz Samir Nasri, dobio je novog trenera. Nakon što je klub zbog loših rezultata napustio Riza Calimbay, njegovo mjesto zauzeo je Brazilac Leonardo.


Leonardo je u trenerskoj karijeri vodio milanske klubove Milan i Inter, prenose agencije.

- S Leonardom smo potpisali dvogodišnji ugovor. S njim na klupi želimo prekinuti vladavinu ekipa iz Istanbula i plasirati se u evropska takmičenja - saopćeno je iz kluba koji nakon šest kola u turskom prvenstvu ima samo jednu pobjedu i zauzima 13. mjesto na tabeli.

Leonardo je neko vrijeme obnašao funkciju sportskog direktora Paris Saint-Germaina, za kojeg je nastupao u igračkoj karijeri. 

Za reprezentaciju Brazila je nastupio 55 puta i postigao sedam golova, a 1994. godine osvojio je naslov svjetskog prvaka. Najbolje igre pružao je u Valenciji i Milanu.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.