28.9.2017. 15:30
0
U Dublinu žrijeb kvalifikacijskih grupa za EP 2020
Žrijeb kvalifikacijskih grupa za evropsko nogometno prvenstvo 2020. godine bit će održan 2. decembra 2018. u irskom Dublinu, saopćeno je danas iz tabora UEFA-e.


Evropske reprezentacije će 2019. igrati kvalifikacije za EP koji će biti održan u čak 13 država. Na evropsko prvenstvo iz deset kvalifikacijskih grupa plasirat će se dvadeset ekipa koje zauzmu prvo i drugo mjesto u svojim grupama. 

Kroz dodatne kvalifikacije za preostala četiri mjesta borit će se ekipe iz novoformirane Lige naroda. 

Dublin će u toku prvenstva ugostiti tri utakmice grupne faze i jednu utakmice osmine finala.

Evropsko prvenstvo će biti održano još u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Briselu, Bukureštu, Budimpešti, Koebenhavenu, Glasgowu, Londonu, Münchenu, Rimu i St. Petersburgu.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.