30.9.2017. 19:20
0
Petrović: Poraz bi nas udaljio od ulaska među prvih šest ekipa
Nogometaši tuzlanske Slobode danas su doputovali u Banju Luku, odsjeli su u hotelu „Palas“, a potom su otišli na planirani trening, posljednji pred sutrašnju utakmicu 10. kola sa Borcem.


Nakon tri utakmice bez poraza u Premijer ligi i Kupu BiH od dolaska trenera Slavka Petrovića na Tušanj, porastao je optimizam Tuzlaka uoči susreta sa suparnikom protiv kojeg po tradiciji loše prolaze u gostima. 

- Tradicije postoje da se ruše, pa tako ni mi ne putujemo s namjerom da izgubimo. Poraslo je samopouzdanje u ekipi i ako odigramo angažovano kao protiv Željezničara, nadam se pobjedi. U suprotnom, šanse da do zimske pauze dođemo među prvih šest ekipa bit će svedene na minimum – izjavio je šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović.  

Od devet bodova Sloboda je u prvenstvu šest osvojila na gostovanjima. Jedini poraz u pet susreta na  strani Tuzlaci su doživjeli još u 1. kolu protiv Širokog (2:0). Remizirali su protiv Krupe (0:0), Čelika (2:2) i Mladosti (1:1), dok su pobijedili Vitez (1:0).

- Borac je trenutno u bodovnoj krizi, ali ipak imaju dovoljno sakupljenih bodova. Doveli su mnogo kvalitetnih igrača sa premijerligaškim iskustvom koji se momentalno nisu uklopili u kolektivni rad i tu je naša šansa - kazao je Petrović. 

U ekipi Slobode neće biti velikih promjena u odnosu na susret sa Željezničarom. Postoji mogućnost da zaigra i branič Darko Todorović koji je pet dana pauzirao zbog povrede, ali je posljednja dva dana izdržao sve napore na treninzima.

Susret Borac – Sloboda igra se sutra od 18 sati.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.