30.9.2017. 20:37
4
Manijaci nezadovoljni smanjenjem kazne ubici Mirze Raščića:...dok braći stižu kazne kad zapale baklje u njegovu čast
Željezničar večeras na Grbavici igra derbi kola protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog.
Navijači kluba sa Grbavice, popularni Manijaci, ovom prilikom su željeli izraziti nezadovoljstvo odlukom Vrhovnog suda FBiH da se smanji kazna Izudinu Tahiroviću, ubici Mirze Raščića, te su podigli transparent na kojem je pisalo:

"Zbog neuređenosti sistema i nesposobnosti odgovornih lica, daleko od očiju javnosti smanjenjem kazne nagrađuje se ubica. Takve presude i sudske procese prikriva državna vlast, dok braći stižu kazne kad zapale baklje u njegovu čast''

Podsjećanja radi, Kantonalni sud je Tahirovića osudio na 20 godina, no njegova kazna je smanjena na 17,5 godina, a porodica ubijenog Raščića o tome nije ništa znala.

(Amila Alijagić)
 
4
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.