9.10.2017. 14:38
0
Edin Džeko među 30 kandidata za Zlatnu loptu
Edin Džeko je među 30 kandidata za Zlatnu loptu koju dodjeljuje France Football, piše agencija Patria.

Ugledni francuski list je danas počeo sa predstavljanjem kandidata za osvajanje ove laskave titule, a među potencijalnim osvajačima našao se i kapiten bh. reprezentacije.

- Bosanac je jedan od ključnih igrača u ekipi Rome. Autor odlične prošle sezone sa Romom i 29 postignutih golova u prvenstvu na istom je nivou i od ovog ljeta - piše L'Equipe.

- Ne što je uspješan, zato što je uvijek bio starter prošle sezone. Edin Džeko je oborio sve svoje rekorde u 2017. godini. Mnogo golova, ali i učešće u igri i njegovi odlučujući pasovi sa Romom. U istom ritmu je nastavio od augusta, sedam golova u šest mečeva. Prava mašina - piše France Football.

Osim Džeke sa sada je poznato još 14 kandidata, a to su: Kevin De Bruyne, David De Gea, Harry Kane, Robert Lewandowski, Phillipe Coutinho, Paulo Dybala, Nholo Kante, Marcelo, Dries Mertens, Luka Modrić, Neymar, Jan Oblak, Sergio Ramos i Luis Suarez.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.