10.10.2017. 9:55
4
Odlazi plavooki bombarder: Večeras se od dresa reprezentacije BiH oprašta Vedad Ibišević
Fudbalska reprezentacija BiH večeras u Talinu protiv Estonije igra posljednju utakmicu u kvalifikacijama za SP u Rusiji naredne godine, piše agencija Patria.

Porazom od Belgije na Grbavici naša reprezentacija se već oprostila od borbe za plasman na SP, pa je večerašnja utakmica protiv Estonije revijalna i dobra prilika da pobjedom zaključimo kvalifikacije.

Utakmica protiv Estonije najvjerovatnije je posljednja utakmica na klupi za selektora Mehmeda Baždarevića, a od reprezentacije se oprašta i Vedad Ibišević.

Ibišević ima 34 godine i prije nekoliko dana je kazao kako je vrijeme da dođu mlađi, te da će se oprostiti od nacionalnog dresa.

Prema aktuelnom ugovoru Saveza i Baždarevića, Meša je selektor do završetka SP-a u Rusiji ili do posljednje utakmice u kvalifikacijama ukoliko se ne uspijemo plasirati u Rusiju.

S obzirom da se nismo plasirali, to praktično znači da s krajem utakmice protiv Estonije i Mehmed Baždarević ostaje bez posla.

Sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH bit će održana 19. ili 20. oktobra, pa će tada biti poznato da li će Savez ponuditi novi ugovor Baždareviću ili će se krenuti u potragu za novim selektorom. 

(Patria / Haris Ahbabović)

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.