11.10.2017. 8:33
0
Čudesni Messi sam pobijedio Ekvador i odveo Argentinu na Mundijal, Čileanci se nisu kvalifikovali
Fudbaleri Argentine, aktuelni viceprvaci svijeta, ipak su se uspjeli plasirati na SP u Rusiji.

Piše: Haris Ahbabović

Argentina je u posljednjem kolu, u odlučujućoj utakmici, u gostima pobijedila Ekvador sa 3:1. Romario Ibarra je doveo Ekvador u vodstvo već u prvoj minuti, ali je uslijedio preokret preko Lionela Messija koji je postigao hat-trick.

Brazil je sa 3:0 pobijedio Čile i tako ih izbacio sa Mundijala u Rusiji. Paragvaj je na domaćem travnjaku poražen od Venecuele, pa su propustili veliku šansu da se plasiraju na SP.

Urugvaj je za potvrdu plasmana na SP pobijedio Boliviju, dok su Peru i Kolumbija odigrali meč bez pobjednika. Tako su se na SP direktno plasirali Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, dok će svoje mjesto kroz baraž tražiti Peruanci, koji su najveći hit južnoameričkih kvalifikacija.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.