14.10.2017. 20:01
0
Sarajevo na Tušnju pobijedilo Slobodu sa 3:1, remi Zrinjskog i Borca u Mostaru
U derbiju 11. kola Premijer lige za nogometaše na stadionu Tušanj Sloboda je poražena od Sarajeva rezultatom 1:3 (0:1).

Tuzlaci su dobro počeli i u 6. minuti imali su prvu priliku za gol. Nakon kornera Edis Smajić je u skoku glavom šutirao pored stative.

Samo minutu kasnije šok za domaće. Sudija Vladimir Bjelica ocijenio je opasnom igru Harisa Mehmedagića, koji je u skoku više igrača nogom pokušao izbiti loptu, a pritom je zakačio glavu Samira Radovca i pokazan mu je crveni karton.

Uzalud su domaći igrači negodovali smatrajući odluku sudije prestrogom, ali stoper Tuzlaka morao je u svlačionicu prije nego što se i zagrijao. 

Radovac je odvezen u UKC Tuzla gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, ali je javljeno da je u pitanju samo manja posjekotina.

Nažalost, ovaj trenutak odredio je dalji tok zbivanja na terenu. Domaći tim, koji je nastupio bez suspendiranih Ćuluma, Osmanagić i Todorovića, bila je lak plijen za goste koji su igrača više kapitalizirali već u 19. minuti.

Skoro s centra je Anel Hebibović glavom uposlio Krstu Velkovskog koji je iskoristio rupu u odbrani Slobode i iz trka, sa oko 18 metara, snažno šutirao poluvisoko, a domaći golman Azir Muminović bio je "kratak“ da spriječi pogodak - 0:1.

Mogao je Velkovski u 30. minuti postići drugi gol, ali je nakon ubacivanja Hebibovića s desne strane sa samo četiri metra prebacio cijeli okvir gola.

U nastavku utakmice Sloboda je krenula agresivnije, ali su gosti vrlo umješno čuvali rezultat, čekajući priliku da kroz razrijeđenu i večeras nesigurnu odbranu Tuzlaka pokušaju ovjeriti pobjedu.

To se i dogodilo u 61. minuti, kada je po lijevoj strani Almir Bekić u trku ostavio Vladimira Grahovca, a zatim je sjajno nabacio u sredinu. Golman Muminović otišao je "u prazno“, a ispred njega u skoku je glavom loptu u mrežu poslao Mersudin Ahmetović.

I tu je pitanje pobjednika susreta definitivno riješeno, iako su do kraja susreta postignuta još dva gola.

U 67. minuti Elvis Sarić s lijeve strane idealno je pronašao Ahmetovića koji je potpuno sam, sa pet metara, postigao svoj drugi gol - 0:3.

Tuzlaci su uspjeli postići počasni pogodak u 74. minuti. Nakon kornera Zilkića usamljeni Aleksandar Ignjatović s dva metra poslao je loptu u mrežu postigavši svoj prvi gol u prvenstvu.

Ovo je Slobodi četvrti poraz na domaćem terenu u pet dosadašnjih susreta. U utakmici koja je odigrana ranije u Mostaru, Zrinjski i Borac su odigrali utakmicu bez golova (0:0).

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.