21.10.2017. 22:30
0
Sarajevo u odličnom meču pobijedilo Zrinjski
U derbi meču 12. kola Premijer lige Sarajevo je pod Bijelim brijegom pobijedilo Zrinjski sa 1:3. Utakmica u Mostaru je u potpunosti ispunila očekivanja te su obje ekipe pružile sjajnu igru za bh. standarde.

Domaći su nešto bolje počeli utakmicu, imali su terensku incijatvu, nekoliko poluprilika za postizanje gola, ali Pavlović nije imao potrebe za intervencijama.

Kako je vrijeme odmicalo gosti su se polako oslobađali pritiska, a do vodstva su došli u 36. minuti poslije lijepog kontra napada pogodio je Kuzmanović na asistenciju Hebibovića.

Nakon toga uslijedio je petominutni prekid jer je iznad stadiona proletio dron sa zastavom Herceg-Bosne, a odmah po nastavku susreta Sarajevo je postiglo novi gol. Grešku domaće odbrane iskoristio je Sarić i prizmenim udarcem matirao Pirića za visokih 0:2.

Domaći su na startu drugog dijela napravili veliki pritisak kojeg su krunisali u 51. minuti. Uz dosta sreće za smanjenje rezultata pogodio je Handžić.

Uslijedio je period igre između dva kaznena prostora, a gosti su imali sve više prilika da iz kontra napada dotuču Plemiće što im je uspjelo u 78. minuti kada je pogodio rezervista Rahmanović.
Tim golom je praktično i riješeno pitanje pobjednika.

Sarajevo se ovom pobjedom probilo na četvrto mjesto, dok je Zrinjski upisao drugi ovosezonski poraz. Trijumf gostiju je obradovao Široki Brijeg, ali i Željezničar koji se eventualnim trijumfom nad GOŠK-om može značajno približiti lideru na tabeli.

Zrinjski – Sarajevo 1:3 (Handžić 51'/Kuzmanović 36’, Sarić 43’, Rahmanović 78’)

Zrinjski: Pirić, Barišić, Čirjak, Handžić, Lučić, Todorović, Jakovljević, Katanec, Ćavar, Filipović, Bilbija.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Novaković, Kuzmanović, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Ivetić, Adukor.

(sportske)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.