22.10.2017. 17:50
0
Debitant Ubiparip donio pobjedu Želji u Gabeli
Fudbaleri Željezničara upisali su pobjedu u 12. kolu BHT Premijer lige BiH. Plavi su Gabeli slavili protiv GOŠK-a sa minimalnih 1:0.

Trener Admir Adžem u ovom meču odlučio je da u startnu postavu uvrsti debitanta Voju Ubiparipa, a ovaj mu je to uzvratio na najbolji moguć način.

Igrala se 35. sekunda kada je Srđan Stanić centrirao, a Ubiparip glavom matira Kozića za 0:1.

Samo nekoliko minuta kasnije i Saša Kajkut je bio u dobroj prilici, ali nije uspio postći pogodak. U 11. minuti Josip Projić je morao napustiti igru zbog povrede, a umjesto njega na teren je ušao Kemal Osmanković.

Nakon pola sata igre Ubiparip je promašio nemoguće. Šabanadžović je ubacio, a novi napadač Plavih je iz izgledne prilike nije uspio postići gol. Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti pokušaj Srđana Stanića koji je udarcem sa centra igrališta pokušao matrati Kozića, koji krajnjim naporom šalje loptu u korner.

GOŠK je jedinu priliku u prvom dijelu imao preko Kobiljara čiji je udarac zaustavio Vedran Kjosevski.

Novu priliku za GOŠK propustio je Rijad Kobiljar u 50. minuti, a odmah u narednom napadau pokušaj Kajkuta zaustavlja Kozić.

Gabeljani su uspjeli postići pogodak u 63. minuti kada je Mišić matirao Kjosevskog, ali je sudija Sivac poništio ovaj gol zbog ofsajda.

Do kraja utakmice GOŠK je bio bolji protivnik i pokušao je postići gol, ali su se plavi rutinski branili i na kraju upisali novu pobjedu.

U 88. minuti Zajmović je promašio iz sjajne situacije, nakon dobre asistencije Zakarića.

Igrači Želje došli su ovim trijumfom na svega tri boda zaostatka za vodećim Zrinjskim, prenose Sportske.


(Patria/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.