23.10.2017. 22:03
0
Ceremonija najboljih: Cristiano Ronaldo ponovo najbolji igrač godine
U Londonu se večeras održala ceremonija za najboljeg igrača svijeta u 2017. godini.

Nagradu za najbolji gol godine dobio je Oliver Giroud, dok je FIFA odlučila da je Zinedine Zidane najbolji trener u protekloj godini.

  

Titula najboljih navijača pripala je navijačima Celtica, koji su na jedinstven način proslavili 50 godina od osvajanja Evropskog kupa.



U konkurenciji za najboljeg golmana našli su se Gianluigi Buffon, Manuel Neuer, te Kaylor Navas, a nagrada je sasvim zasluženo pripala Buffonu, koji je sa Juventusom osvojio šesti uzastopni Scudetto, Kup Italije, te je igrao i finale Lige prvaka.

Na večerašnjoj ceremoniji je izabran i tim godine, a u njemu se nalazi čak pet igrača Real Madrida.

Golman: Gianluigi Buffon
Odbrana: Dani Alves, Leonardo Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo
Vezni red: Luka Modrić, Andres Iniesta, Toni Kroos
Napad: Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar Jr.

FIFA izabrala najbolji tim za 2017. godinu

Za kraj, dodijeljena je nagrada najboljem igraču godine, a nominirani su bili Cristiano Ronaldo, Leo Messi, te Neymar. Na kraju, nagrada je i ove godine, drugi put zaredom pripala Cristianu Ronaldu, sasvim očekivano, ali i zasluženo.

(Amila Alijagić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.