28.10.2017. 18:22
0
Pobjeda nogometaša Željezničara nad ekipom Mladosti
Nogometaši Željezničara pobijedili su ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja sa 2:0 u susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Oba gola postigao je Goran Zakarić, u 15. i 36. minuti.

Željezničar je tako drugi put u četiri dana uspio pobijediti Mladost, nakon trijumfa u srijedu u Kupu BiH, te se devetom pobjedom u sezoni izjednačio na prvom mjestu tabele sa Zrinjskim koji ima utakmicu manje. 

Nogometaši Željezničara veći dio utakmice bili su bolji na terenu. Pitanje pobjednika riješeno je u prvom poluvremenu u kojem su domaći uspjeli iskoristiti dvije od nekoliko prilika. Zakarić je u 15. minuti dobio loptu na sedam-osam metara od gola Mladost i preciznim udarcem matirao Velića. Isti igrač je u 36. minuti nakon solo prodora ponovo zatresao mrežu gostiju, iz slične pozicije kao kod prvog gola.

I u drugom poluvremenu Željezničar je nastavio s napadima, ali napadači plavih u ovom dijelu igre nisu uspjeli da realiziraju nekoliko šansi.

Gosti su također pokušavali da zaprijete golu Željezničara, ali pobjeda domaćih ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. 

Posljednjih desetak minuta Mladost je igrala s igračem manje nakon što je isključen Arežina.

Susret na stadionu, pred oko 2.500 gledalaca, sudio je Goran Paradžik iz Ljubuškog.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.